Rosa Rosor

En rookie's trädgårdsbestyr på 300 m2

Äppelkaka från Äppelviken

Idag bakar jag en äppelkaka ur Anna Bergenströms kokbok. Istället för havregryn är det kokosflingor i. Jag tog råsocker istället och la även till en näve solrosfrön som brukar bli kripsiga och goda. Pajen ska avnjutas med vaniljglass och vaniljsås!

6 personer
8-10 äpplen
0,5 - 1 tsk kanel
100 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 rågad dl mjöl
1,5 dl kokos

Blanda allt till kokossmeten. Skiva ned äpplen i en smord form. Strö över kanel. Fördela kokossmeten över äpplena. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter i 225°.

Källa: Anna Bergenström

Taggar: Äppelkaka från äppelviken Anna Bergenström Coccos

Kommentera inlägget