Rosa Rosor

En rookie's trädgårdsbestyr på 300 m2

Dahlior och fröer

Eftersom våren är en månad sen har jag inte kunnat börja plantera några fröer till grönsaker, sallader etc. Det har  inte heller gått att flytta plantor och blommor pga tjälen. Vi får väl se hur det går idag. Planeringen för min min nya grönsaksodling är klar så nu är det bara att sätta igång och gräva!
 
Fröer och lökar/knölar brukar ju ta slut rätt fort när det blir varmare så igår åkte jag in till Blomsterhaga för att handla lite. Det blev tre olika sorters Dahlior i olika färger och höjd. Vi får väl se om jag lyckas få dem att blomma rikligt under hela sommaren. Två av dem ska planteras i stora krukor och en ska ut i rabatterna. Vill du läsa mer om Dahlior skötsel osv; se fliken "Tips & Råd".
 
De grönsaker och sallader jag ska odla är: morot, salladslök, sockerärtor, rödbeta, romansallad, bladbatavia (en slags plocksallad med rödaktiga blad) samt vildsenap (ruccola). Ruccolan är väldigt tacksam att odla - den växer så det knakar och man kan så nya frön under hela säsongen. Moroten jag valde är en tidig sort som kan skördas redan från juli månad. Jag ska köpa två stycken drivbänkar för att skynda på skörden.
 
Mannen åkte in till Göteborg för att titta på en loungegrupp till altanen på framsidan. Det blev en riktigt snygg grupp från Brafab som de hade erbjudande på. Vi är ju fem personer i familjen så vi behöver en stor grupp med gott om sittplatser. Idag ska trädäcket skuras med altantvätt och högtryckstvätt. Om det blir tillräckligt varmt kanske vi oljar in det.
 
 
 Bilder: Nelsongarden.se & Bra Sommarmöbler

Taggar: Nelson Garden Brafab Bra Sommarmöbler Dahlia

Kommentera inlägget