Rosa Rosor

En rookie's trädgårdsbestyr på 300 m2

Växthuset - grundarbetet fortsätter...

Nu har vi kommit en liten bit till på vägen med grundarbetet för växthuset. Min stackars make var helt slutkörd igår efter allt bärande, grusskottande och mätande. Och jag kan ju inte hjälpa till så mycket pga mina ryggproblem. Men jag ser fram emot allt det roliga med att inreda och pynta växthuset och framförallt att få odla en massa godsaker!

Igår monterade vi ihop sockeln till växthuset för att kunna mäta ut och placera gjutrören på rätt ställe. Och banne mig - det verkar som allt stämde på pricken! Vi hade även hämtat murstenar som ska ligga mot kanten av rabatten. Det kommer att bli supersnyggt! Först hade vi tänkt använda lecablock men de ser ju inte så roliga ut. Murstenen är dyrare men jag tror vi blir mer nöjda i längden. Vi har valt murstenar samt marksten från Benders som heter Labyrint Antik i färgen ljusgrå.

Jag funderar på att göra egna självvattnande kärl till tomater, gurka och squash. Har du några bra tips på hur man kan göra egna snygga och prisvärda kärl? Skriv gärna en rad så blir jag glad :)
 
 
 
 
 
 

Taggar: Benders Labyrint antik mursten marksten, Grundarbete, geoduk, gjutrör, självvattnande kärl

Kommentera inlägget