Rosa Rosor

En rookie's trädgårdsbestyr på 300 m2

Härliga sommarkvällar!

Det har varit några riktigt fina kvällar de senaste dagarna. Jag och maken tog en promenad längs sjön och njöt av omgivningarna och den vackra fågelsången. Då är livet gott att leva!
 
Idag har jag grejat med gardinerna till växthuset. Det blev IKEAs vita gardiner VIVAN som jag kortat av och fäst med plastvajer från Willab Garden. Det blev ett helt ok resultat till en kostnad av ca 200 kr. Bilder kommer när solen tittar fram nästa gång.
 
Allt gott!
 
 
 
 
 
 
 

Hindö har flyttat in!

Det har varit en hektisk trädgårdshelg och jag har fått mycket gjort! Den fina hyllan Hindö från IKEA har flyttat in i växthuset. Där kan jag förvara lite krukor, verktyg men även blommor och pynt. Till balkongen planterade jag luktärter som ska klättra på några bambupinnar. Jag älskar luktärter för deras doft och utseende.
 
Jag har även kantklippt gräset mot odlingslådorna så att det ser snyggt och prydligt ut. En squash och lite olika salladssorter har grävts ner i lådorna. Det jag planterade tidigt har inte växt så mycket men med varmare väder kommer det snart komma igång. Gurkplantan i växthuset har fått tre små söta gurkor och det gör mig glad. Även minipaprikan och chilin har massa blommor så jag hoppas på en fin skörd.
 
I uterummet har pynthyllan kommit på plats och där står pelargoner och lavendel.
 
Nu kan jag sätta mig med en god kopp te i växthuset och njuta.
Ta hand om er, kram!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu börjar det bli tjatigt...

Ja jag menar förstås det här vädret! Det har varit mycket regn och nästintill storm de senaste veckorna. Mitt stackars växthus är fullt av kondens... Jag undrar om alla växter kommer att mögla eller få svampangrepp? Ja vi får väl se. Lite uppehåll och solsken hade inte skadat. Jag tror och hoppas att det kommer snart.
 
Lite nytta har jag gjort i alla fall. Som tur är har vi tak över altanen och där har jag stått i skydd för regnet och gjort i ordning våra däckstolar. De var i ett bedrövligt skick. Först slipades de nogrannt, därefter en grundlig tvätt och slutligen på med ett lager kinesisk träolja. Nu är de som nya!
 
Den första rabarbern är skördad och blev till en god smulpaj. På mors-dag blev det en köpetårta; jordgubbsmousse med kakbotten av choklad.
 
Må så gott!