Rosa Rosor

En rookie's trädgårdsbestyr på 300 m2

Driva upp egna plantor eller köpa färdiga?

Mina egna plantor är verkligen inte imponerande - sicka små stackare! De ser rent patetiska ut - om man jämför med de två tomatplantorna som jag köpte häromdagen vill säga. Antagligen har jag planterat dem för sent och inte haft det tillräckligt varmt. Jag är ju en nybörjare på att driva upp egna plantor och lär mig nya saker hela tiden. Men jag har inte någon proffsutrustning, dvs värmemattor eller extra växtbelysning. Jag planterar helt enkelt fröna i såjord, ställer dem i fönstren vid elementen och hoppas på det bästa. Sedan planteras dem om i gödslad jord. Förra året fick vi körsbärstomater först i slutet av juli, men goda var dem. Jag har provat fröer från både Impecta och Nelson Garden och jag tycker nog att Nelson Gardens fröer gror bättre. Men det kan ju också bero på mig - vad vet jag? Däremot har jag varje år sått sallad, morötter, lök, rödbetor, bönor etc i mina odlingsbäddar och det går alltid finfint. Men då direktsår jag allting enligt anvisningar.
 
Man kan ju undra om det ska bli något av mina små tomatplantor? Och för att inte tala om chillin - ynkligt liten. Jag har även satt änglatrumpet, gurka och lite rosenskära. Plantorna kanske tar sig när det blir varmare och de får komma in i det nya växthuset. Jag hoppas.
 
Det är ju trädgårdsdagar på Liseberg och imorgon styr jag kosan dit för att bli inspirerad och kanske köpa något roligt.

Brytböna
 
Körsbärstomat Favorita och Gul Pärontomat - från ICA Maxi
 
Liten liten chilli
 
 
Änglatrumpet
 

Taggar: Brytbönor, Chilli, Gul Pärontomat, Gurka, Impecta, Körsbärstomat Favorita, Körsbärtomat Black Cherry, Nelson Garden fröer, Rosenskära, Trädgårdsdagar på Liseberg, Änglatrumpet

Kommentera inlägget